mandag den 2. april 2012

Månedens mor Ann-Sophie

 
Kort om dig, civilstatus, m.m.:
Ann-Sophie, 24 år, studerende i kommunikation og erhvervsøkonomi på SDU, gift, mor til en skøn pige på 6 mdr, og partner i Petit Podium (www.petitpodium.dk) - Danmarks første blogplatform om børn, mor og mode.

Det bedste ved at være gravid –og det værste?
Friheden! Tiden til at dyrke hinanden, inden den lille ny kommer og vender op og ned på livet. Boblerne i maven. Redebyggeriet. At man kan spise anseelige mængder kage uden nogen løfter et øjenbryn. Det hensyn, man bliver vist. At man har den ultimative undskyldning for al hormonel harme, som ens arme husbond kan blive udsat for.

Det værste? Og her taler jeg som førstegangsmor; men først og fremmest ængsteligheden. At have noget at miste.. Usikkerheden ved at skulle præstere som på fuldstændigt uprøvede områder.
Af fysiske skavanker kan i flæng nævnes: Konstante opkastninger i fire måneder, ondt i ryggen, bækkenbundsløsning, strækmærker, at få karatehug i ribbene gentagende gange til man er helt øm indvendigt, og ikke at kunne trække vejret frit. Særligt sidstnævnte kommer gerne til udtryk i ens lidet charmerende prusten, man underholder ens omgivelser med... - men mest af alt at skulle acceptere, at kroppen ikke har energien til at opretholde ens normale tempo i hverdagen, selvom hverdagen stadig kræver det.

Hvad er det bedste tip, du har fået om graviditet og det at blive mor?
Foruden "køb en varmepude"? At fordelen ved, man bliver mere og mere fysisk belastet undervejs i graviditeten, er, at man gradvist vænner sig til at skulle tage hensyn til en anden end sig selv.

Din ynglings beklædningsdel som gravid?
Uha, der var et par stykker: En simpel beige trøje fra Topshop med de fineste kniplinger langs ærmerne (link: http://mitudtryk.dk/2011/05/03/its-all-in-the-detail/), en lilla viscose kjole med lav talje fra Vanessa Bruno Athé (link: http://mitudtryk.dk/2011/07/07/fall-into-fall/), Anthias modellen fra Stine Goya (link: http://mitudtryk.dk/2011/05/30/dagens-anthias/) og en draperet maxinederdel fra Helmut Lang i det bløøøøødeste jersey. (link: http://mitudtryk.dk/2011/05/19/stormfulde-laengder/

Beskriv en god søndag?
Brunch, babygrin & bobler

Hvad er dit ynglingssted for børn – og hvorfor?
Steder, hvor børn er ønskede. På et mere håndgribeligt plan, og med udgangspunkt i min datters alder, så elsker vi stierne langs Odense Å, der indbyder til lange gåture med barnevognen.. eller en spontan picnic.

Hvad er det bedste tip du kan give til andre kommende mødre?
Man skal passe mindst ligeså godt på sig selv, som man passer på sit barn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar