onsdag den 23. november 2011

Gæsteblogger: Trine Hedegaard

Trine som ejer Yogini Yoga har skrevet et indlæg om fordelene ved at lave yoga når man er gravid. Du kan købe hendes dvd'er i butikken eller vinde dem her


Hvorfor Gravidyoga? – en mental og fysisk forberedelse til fødslen

Når graviditetstesten viser positiv, kan det være tillokkende at snige sig til 9 måneder på sofaen med fjernbetjeningen i den ene hånd og tekoppen i den anden. Og selvom du i den grad skal huske at slappe af og tage dine pauser, mens maven vokser, er det også en periode, der kræver, at du er i dit livs form!
Her tilbyder gravidyoga nogle meget virkningsfulde redskaber. Redskaber, der både styrker kroppen under graviditeten og forberede dig fysisk og mentalt til fødslen af dit barn. Jeg vil ikke bilde dig ind, at det er vejen til en smertefri fødsel. Men laver du gravidyoga regelmæssigt – hvad enten det er hjemme på stuegulvet med en DVD eller tilmelder dig et hold- er du godt hjulpet på vej. Vær blot opmærksom på at det er en uddannet Gravidyogalærer, du går hos, så du er i trygge hænder.

At lave yoga under graviditeten vil blandt andet:
·         Styrke din gravide krop på en sikker måde
·         Forberede din krop og dit sind på at føde dit barn
·         Forebygge eller lindre gener, som fx smerter i bækken, lænd og ryg
·         Lære dig, hvordan du trækker vejret under veerne og samarbejder med fødselsmuskulaturen
·         Give dig et repertoire af bevægelser og stillinger, som kan hjælpe dig under ve-arbejdet
·         Tilbyde dig en rolig yogastund, hvor du kan vende opmærksomheden mod barnet i din mave

Det sidste er måske den allervigtigste anledning til at dyrke yoga under graviditeten. En rolig stund for dig og dit barn til bare at være sammen. Et pusterum hvor du stopper op i en måske travl hverdag for at ære det mirakel, der udfolder sig i løbet af de ni måneder, du er gravid. Giv dig selv og din baby den gave, det er at gøre det. Det er min klare overbevisning, at allerede mens dit barn vokser sig stort og stærkt inde i maven, kan I opbygge en tæt kontakt. Derfor vil jeg invitere dig til at lade din ugentlige – eller måske daglige – yogastund være et tidspunkt, hvor du giver dig selv plads til at nyde og opleve din graviditet.   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar